Lek dubbel glas

Wanneer dubbel glas lek is dan vormt zich vocht aan de binnenzijde van het bubbel glas. Het vocht is niet te verwijderen tussen de glasplaten en is het aan te raden het dubbel glas te vervangen. Het vervangen van dubbel glas kunnen wij voor u uitvoeren!

Meest voorkomende oorzaken van vocht in het dubbel glas is:

  • Einde van de levensduur (na 10 jaar)
  • Verkeerd plaatsen door een glaszetter
  • Onvoldoende onderhoud
  • Een fabricagefout van het dubbele glas
  • Einde van de levensduur

In de meeste gevallen heeft dubbel glas een fabrieksgarantie van 10 jaar. Na 10 jaar neemt de kwaliteit van dubbel glas af en de kans op lekkage neemt toe. Wanneer dubbel glas aan het einde van zijn levensduur is (maximaal 30 jaar), is het aan te bevelen het dubbel glas te vervangen.

Verkeerd plaatsen door glaszetter

Indien een glaszetter het dubbel glas verkeerd heeft geplaatst bestaat er een kans dat het dubbel glas lek gaat. Wanneer dit het geval is en de lekkage ontstaat binnen 10 jaar, zal de glaszetter de kosten voor zijn rekening moeten nemen en het dubbel glas vervangen.

Onvoldoende onderhoud

Het kan voorkomen dat de kozijnen slecht zijn onderhouden en daardoor een lekkage in het dubbel glas ontstaat. In dit geval komen de kosten voor het vervangen van dubbel glas voor eigen rekening. Bij een erg slechte conditie van kozijnen, kan het zo zijn dat naast nieuwe dubbele beglazing ook nieuwe kozijnen geplaatst moeten worden.

Een fabricagefout van het dubbel glas

Tijdens de productie van het dubbel glas kan de fabrikant een fout hebben gemaakt. Als de glaszetter constateert dat de lekkage daadwerkelijk door een fout in de fabricage zit, krijgt u van de fabrikant van het dubbel glas een nieuwe ruit aangeleverd en in sommige gevallen een vergoeding voor het herplaatsen van het dubbele glas door een monteur.

Is uw dubbel glas lek? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen!

 
Deventer bestaat in 2018,
maarliefst 1250 jaar en is daarmee
één van de oudste steden van ons land.
Sinds twee jaar geeft Service Glasherstel haar eigen - gratis - relatiemagazine uit.
FirstGlass.
Wanneer dubbel glas lek is dan vormt zich vocht aan de binnenzijde van het dubbel glas.